Wimperverlenging
  • ONE BY ONE WIMPEREXTENSIONS

Wimperextensions zijn (valse/nep) wimpers die aan de eigen wimpers (niet aan de oogleden) worden vastgemaakt. Lange wimpers krijg je niet door mascara maar alleen door wimperverlenging. Het beste resultaat krijg je met de one-by-one methode.

De voordelen van een ony-by-one techniek is dat deze er zeer natuurlijk uitzien. Ze blijven lang zitten, 6 tot 8 weken. Make-up is niet meer nodig en bespaar tijd in de ochtend. Een mens heeft ongeveer 90 wimpers per oog. Op bijna alle haartjes wordt een wimper geplakt. Hierdoor is uitval nauwelijks zichtbaar. Wimper uitvallen is een natuurlijk proces wat ook zonder wimperverlenging plaats vindt.

Voor wimperextensions wordt een speciale lijm gebruikt. De lijm is heel licht van gewicht waardoor eigen wimpers minder snel uitvallen en de nieuwe wimpers langer blijven zitten. De wimperlijm is tevens oplosbaar waardoor de wimpers ook makkelijk te verwijderen zijn.

Aangezien elke dag wel een wimper uitvalt van nature is het op den duur nodig om de wimperextensions weer op te vullen. Het varieert per persoon hoe snel dat moet gebeuren. De een raakt meer wimpers kwijt dan de ander. Wimpers groeien continu aan waardoor weer nieuwe wimpers ontstaan, welke voorzien kunnen worden van nieuwe wimperextensions. Gemiddeld worden wimperextensions na 3 a 4 weken opgevuld.

Een nieuwe set wimperextensions duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur. Een opvulbeurt varieert tussen een halfuur en en uur.